Conform planului de acțiuni, în perioada 21-25 noiembrie 2022, în liceu s-au desfășurat mai multe activități: flach-mob, expoziție de desene, panouri cu colaje de fotografii, expoziție de carte „Lecturile copilăriei” cu o activitate captivantă, realizată în biblioteca liceului; activități cu implicarea voluntarilor: „În lumea poveștilor”, „Cărărușa senzorială”, „Rețeta magică”, „Guguță o învață pe mama să meargă cu bicicleta”, activitate de sensibilizare a elevilor:„Respect, acceptare și apreciere a diversității”, lecție-atelier și lecții publice realizate în comun de către cadrele didactice și cadrele didactice de sprijin.
Tot în această săptămână au vizitat liceul delegația reprezentanților raionului Anenii-Noi, cu scopul de informare și documentare referitor la dezvoltarea modelului de incluziune educațională a copiilor cu dizabilități severe.
O activitate mai deosebită la cei 10 ani de Educație Incluzivă a fost realizată în cadrul Mesei rotunde: „Școala incluzivă- acces și calitate pentru toți copiii”. Suntem motivați de ecoul acestui eveniment:
„Am avut marea onoare să participăm și să promovăm bunele practici de educație incluzivă prin schimbul de idei, studii de caz, povești de succes. Am simțit multă căldură, deschidere și am preluat idei ce pot fi puse in aplicare”. (IP Gimnaziu Dancu).
„Am cunoscut elevi deosebiți, luminoși si dornici de a explora Universul, …ghidați cu multă dăruire de cadre didactice profesioniste”.(Nina Rusu, școala nr.12, mun. Chișinău).
„Felicitări stimați colegi, pentru munca titanică pe care o depuneți zi de zi, picătură cu picătură în inimile acestor copii, cât și a părinților.
Sunteți o forță, o schimbare, un succes!! (echipa SAP Ialoveni).
„La masa rotundă au participat managerii diverselor instituții cu practici incluzive, specialiști practicieni, profesori universitari și reprezentanții ONG-urilor. A fost semnată convenția-cadru de colaborare între Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială și Liceul Teoretic ”Petre Ștefănucă”, Ialoveni, creându-se parteneriat științifico-practic în vederea formării profesionale a studenților și masteranzilor. (Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială,USP Ion Creangă”).
Aducem sincere mulțumiri Tuturor, care pe parcursul acestui deceniu au făcut posibilă schimbarea, Profesioniștilor care lucrează cu dăruire și dragoste pentru copii!
Împreună suntem mai puternici!
Împreună facem lumea mai bună!