Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 026822437

Educație socioumanistică

 

„Cunoscând istoria, eroii, tradiția ne facem mai sociabili, mai altruiști, mai iubitori de om și viața”
Nicolae Iorga

       Pilonul european al drepturilor sociale prevede că orice persoană are dreptul la educație, formare profesională și învățare pe tot parcursul vieții, pentru a dobândi și a menține aptitudini care îi permit să participe deplin în cadrul societății și să gestioneze cu succes tranzițiile pe piața forței de muncă. În cadrul orelor de Istorie și Geografie, profesorii direcționează preadolescenții și adolescenții spre un anumit sistem de valori necesare integrării în societate. Se simte nevoia acută de studiere a modelelor culturale și istorice, o viziune adecvată despre planeta pe care trăim – Terra, despre diversitatea naturală și culturală la nivel local, național, regional, european și mondial, necesară pentru a participa activ și pe deplin la viața civică și socială.
Comisia metodică Educație socioumanistică realizează obiective care sunt corelate cu activități specifice, centrate pe dezvoltarea competențelor și formarea valorilor și atitudinilor care să conducă la orientarea acțiunii și gândirii elevilor spre cunoaștere și comunicare eficientă, precum și pe valorizarea competențelor – cheie în activități școlare și extrașcolare.
Activitățile de învățare urmăresc dobândirea competențelor funcționale esențiale pentru reușita școlară și socială, precum și pe exersarea unor deprinderi de ordin cognitiv și a argumentării în diferite situații de învățare și de viață.
Datorită implicării liceului în proiectul „Tekwill în fiecare școală” tema de cercetare este: Eficientizarea procesului educațional prin implementarea platformelor online în contextul Inițiativei Școala digitală.

Obiectivele stabilite de Comisia Metodică sunt:

  • proiectarea și organizarea activității metodice și științifice;
  • stabilirea și planificarea activităților lunare, semestriale și anuale ale comisiei metodice în conformitate cu programele școlare în vigoare, în vederea asigurării unei instruiri eficiente;
  • asigurarea caracterului aplicativ al proiectării curriculare;
  • ameliorarea calității procesului de predare/ învățare/ evaluare în cadrul comisiei metodice;
  • desfășurarea unor lecții active la toate disciplinele din aria curriculară, activitatea la clasă fiind centrată pe elev;
  • utilizarea eficienta a TIC in cadrul orelor de predare;
  • dobândirea unor deprinderi și tehnici de lucru pentru pregătirea permanentă de lecții interactive cu aplicarea diferitor platforme educaționale;
  • formarea unor valori și atitudini care să conducă la orientarea acțiunii și gândirii elevilor spre cunoaștere și comunicare eficientă.

    Pentru realizarea obiectivelor stabilite toți membrii Comisiei metodice dispun de calculatoare,  cabinetele dotate cu tehnică, conectate la internet, astfel profesorii în cadrul orelor la discipline folosesc TIC – ul utilizând programe și diverse materiale didactice: PowerPoint, Canva, hărți digitale, imagini, videouri, filme, citate etc.
Educatie Socioumanistica
Evaluarea este realizată prin administrarea testelor iniţiale, formative și sumative, tezelor semestriale, proiectelor, produselor elaborate conform cerințelor curriculare.
Principalele obiective și strategii stabilite în cadrul Comisiei metodice Educație socioumanistică se realizează printr-un proces de instruire de calitate și de predare – învățare –  evaluare eficientă, caracterizat prin:

  • activități curriculare și extracurriculare;
  • realizare de proiecte la nivel național și internațional;
  • realizarea activităților prin implicarea și participarea elevilor cu ajutorul mijloacelor moderne de învățare.

   Activitatea Comisiei metodice se axează pe realizarea competențelor generale ale disciplinelor care au ca finalitate formarea și afirmarea personalității elevilor, accesarea și utilizarea conținuturilor prin intermediul tehnologiei informației și comunicării, precum și dobândirea unor deprinderi și tehnici de lucru pentru pregătirea permanentă.
Membrii Comisiei metodice își propun să asigure o educație de calitate prin promovarea valorilor naționale și general-umane.