Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 026822437

Atelier cu utilizarea echipamentelor din Clasa Viitorului cu tema „Implementarea echipamentelor digitale în demersul didactic”

Pe data de 27 ianuarie 2024 în Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” s-a desfășurat Atelierul cu utilizarea echipamentelor din Clasa Viitorului cu tema „Implementarea echipamentelor digitale în demersul didactic”. A fost o zi plină de inovație și creativitate la instruirea cadrelor didactice din Liceul Teoretic Costești, Liceul Teoretic „Ion Pelivan”, Liceul Teoretic „Mihail Bârcă” și Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă”. Instruirea a demarat cu prezentarea doamnei Vera Balan cu prezentarea Liceul Teoretic Petre Stefanuca.
Emoțiile pozitive și curiozitatea profesorilor s-a datorat formatorilor noștri care au instruit cadrele didactice la subiectele:

Castraveț Diana, învățătoare, grad didactic unu: Utilizarea ozoboților la studierea literei T la limba și literatura română învățământul primar;
Galescu Valentina, profesoară de chimie, grad didactic superior:

  1. Utilizarea mozaweb și ochelarilor VR pentru compușii azotului cu importanță practică: Amoniacul și sărurile de amoniu;
  2. Utilizarea echipamentului Make Makey pentru determinarea proprietăților fizice și chimice a aluminiului;

Jelezoglo Viorica, profesoară de informatică, grad didactic doi: Utilizarea roboților EV3 la elaborarea algoritmilor liniari matematici;
Niculai Iulia, profesoară de biologie, grad didactic unu: Utilizarea microscopului digital în clasa a X-a la determinarea structurii celulelor, țesuturilor, sistematica organismelor.

Activitatea de instruire a cadrelor didactice a fost continuată de doamna Viorica Juc, manager programe educaționale CNIDE cu următoarele subiecte „Orientarea în spaţiu cu busola utilizând  Micro:bit” și „Determinarea temperaturii și luminozității din mediul ambiant  utilizând Micro:bit-ul” asistată de doamna Olga Balmuș, manager programe educaționale CNIDE.

Mulțumim profesorilor care au participat la această zi plină de descoperiri și învățare. Suntem încrezuți că experiențele căpătate vor inspira și mai multe minți tinere să urmeze calea inovației și a descoperirilor tehnologice.

 

Articole Recente