În cadrul proiectului „Școala Digitală” dezvoltat de „Tekwill în Fiecare Școală”, În liceu este implementat modelul OECD Learning Compass (Busola Învățării) în timpul orelor și a activităților extracurriculare, ceea ce presupune învățarea bazată pe competențe, ce oferă interactivitate studiului la discipline precum chimie, fizică, biologie și informatică, prin integrarea modelelor 3D din librăria Corinth și Mozaweb. Prin utilizarea busolei OECD, Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă”, implementează metoda pedagogică inovatoare precum Design Thinking, Lean Startup, Minimum Viable Product (MVP), Analiza UPIX în transformarea și modernizarea predării și învățării.
Astăzi, 03 mai 2023, echipa de elevi: Mîrza Teodora și Loghin Dan, clasa a X-a „A”, Calancea Alexandru, Arion Daniela și Slimovschi Vlad, din clasa a XI-a „A” din Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” Ialoveni au prezentat produsele finale ale proiectelor din programele busola învățării: „Călătoria celulei” și a proiectului STEAM – „ Realitatea virtuală – între joc și știință”. Echipa de elevi a fost ghidată de mentorii: Balan Vera, directorul liceului, Ionaș Ludmila, director adjunct, profesor de informatică, Niculai Iulia, profesor de biologie, Orbu Galina, profesor de limbă engleză și Galescu Valentina, profesor de chimie și biololgie.
Inițiativa „Școala Digitală” este dezvoltată de către „Tekwill în Fiecare Școală” și EU4Moldova: Startup City Cahul, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Agenția de Guvernare Electronică și este susținută de USAID Moldova, Suedia, Uniunea Europeană și PNUD Moldova. De asemenea, la implementarea proiectului „Școala Digitală” participă companiile Pride Systems SRL, Tablet Academy, Moldtelecom și Starnet.